Wie zijn wij?

Partitura is in de jaren tachtig opgericht door Joop C.G. Fransen, dirigent, regisseur en vertaler. De naam Partitura is gekozen omdat wij ons toeleggen op de vervaardiging van orkestpartituren die tot nu toe niet bestonden. Voor de samenstelling van zo’n partituur (een reusachtig werk) maken wij gebruik van het programma Finale van de Amerikaanse firma MakeMusic,Inc.

Ook alle bijbehorende materialen, voor koor, soli, repetitor, dirigent en orkest kunt u bij ons huren, tegen lage prijzen. Ons materiaal is duidelijk, verzorgd, en degelijk gebonden. De Nederlandse tekst staat onder de noten vermeld, zodat men direct kan zien hoe de woorden over de noten zijn verdeeld. Van dirigenten en orkestmusici ontvingen wij menig compliment voor onze partituren en orkestmaterialen. De orkestpartijen leveren wij zoveel mogelijk in de tegenwoordig gebruikelijke transposities, dus hoorns in F, klarinetten in A en Bes, e.d.

Medewerkers: John Lust, Joop Fransen, Gerard Knoppers, Peter 't Hart, Daniël Kropveld

Onze vertalingen en/of materialen werden gebruikt door de Nederlandse Opera, de Reisopera, the Chamber Orchestra of Europe onder leiding van Nikolaus Harnoncourt, de Hoofdstad Operette, de Lyrische Komedie, Holland Symfonia, het Nederlands Theaterorkest en vele anderen in binnen- en buitenland.

Onze werkwijze

Partitura levert aan haar klanten studiematerialen (klavieruittreksels, solistenpartijen, koorpartijen, tekstboeken) en uitvoeringsmaterialen (orkestmateriaal en directiepartituur).
De studiematerialen worden meestal kort na bestelling geleverd; de meeste klanten doen die bestelling ongeveer een jaar voor de premièredatum, maar vroeger mag ook.
Een pakket studiematerialen bestaat uit 3 klavieruittreksels (voor dirigent, regisseur, repetitor), alle solistenpartijen, 1 koorboek en 1 tekstboek. Voor dit pakket wordt een tevoren afgesproken bedrag berekend; na betaling van dit bedrag ontvangt de klant toestemming van het koorboek en tekstboek voor alle medewerkers aan de productie kopieën te maken. Overige materialen mogen beslist niet gekopieerd worden. Als er meer klavieruittreksels nodig zijn (bijvoorbeeld voor regie-assistent of inspiciënt), dienen die extra te worden gehuurd. Klavieruittreksels zijn ook te koop beschikbaar.
De uitvoeringsmaterialen worden circa drie maanden voor de premièredatum aan onze klanten verzonden. Vroeger is mogelijk maar kost extra.

Voor klanten die zich van tevoren willen informeren bij een stukkeuze zijn zichtzendingen altijd mogelijk. Een zichtzending bestaat gebruikelijk uit één tekstboek en één klavieruittreksel per werk/titel; per zichtzending maximaal drie titels. Voor een zichtzending wordt per titel slechts € 4,75 berekend; voor eenakters geldt een bedrag van € 3,25. De zichttermijn bedraagt zes weken. Voor verlenging van de zichttermijn wordt € 4,75 per titel per maand (voor eenakters: € 3,25) in rekening gebracht. Genoemde bedragen zijn exclusief porto- en administratiekosten.

Onze uitgeverij staat bekend om zijn prompte levering. Slechts bij uitzondering geldt een leveringstermijn van drie weken.

Huurders kunnen op verzoek namen en telefoonnummers krijgen van andere gezelschappen die hetzelfde werk eerder hebben gehuurd, bij voorbeeld in geval van het uitvallen van een solist, of wanneer het gaat om overname van decors of kostuums.

Van veel werken hebben wij geluids- of beeldopnamen beschikbaar.

Van vele werken kunnen wij het tekstboek ook digitaal leveren, uiteraard onder voorbehoud van alle rechten.